logo
Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Login



Seznam DDD PDF Tisk Email

Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. 

Aktualizováno: 1.5.2019

MERAL CL

[ Zpět ]

NázevMERAL CL
Skupina4 - dezinfekce v potravinářství
Číslo stanoviska255-01/C
Držitel rozhodnutíMERAK, spol.s.r.o., Šimáčkova 190, 628 00 Brno, Česká republika.
Výrobceneuveden
SloženíHydroxid sodný 5,0-15,0 %, chlornan sodný 1,0-5,0 %.
Popis přípravkuNažloutlá kapalina.
Balení24 kg do 50 kg, 150 – 250 kg, 600 – 1200 kg. Kanystry, sudy, kontejnery.
UžitíAlkalický kombinovaný čistící a dezinfekční prostředek na bázi aktivního chlóru pro potravinářský průmysl.
Způsob použitíPro tanky v doporučených koncentracích 1,0 – 2,0 %, při teplotě – za studena, po dobu působení 10 – 60 minut. Pro potrubí, hadice, filtry, plniče v doporučených koncentracích 1,0 – 2,0 %, při teplotě 65°C, po dobu působení 15 minut – max.1 hodinu. Pro sudy/KEG v doporučených koncentracích 1,0 – 2,0 %, při teplotě – za studena do 40, po dobu působení 20 – 30 minut. Pro míchací zařízení v doporučených koncentracích 0,5 - 1,0 %, při teplotě 40-50°C, po dobu působení 20 – 30 minut. Pro potravinářství v doporučených koncentracích 1,0 – 2,0 %, při teplotě pokojové teplotě, po dobu působení 10 – 60 minut.
Bezpečnost práceBezpečnostní opatření pro práci jsou uvedeny na etiketě schválené MZ ČR.
UpozorněníPovrchy, které přicházejí do styku s potravinami, se doporučuje před zahájením výroby opláchnout pitnou vodou.
Způsob skladováníPři teplotě 0°C-30°C.
Doba použitelnosti6 měsíců.

Aktualizováno Čtvrtek, 16 Květen 2019 12:02